8 argumenten voor de opleiding Maitland Concept

Les van docenten die dagelijks werken in de praktijk
Oefenen in de opleiding met echte patiënten
50% theorie en 50% praktijk
Minder studiebelasting door urenverspreiding over 3 jaar
Erkend door de IFOMPT
Opleidingskosten van nog geen 11.000 euro

Meld je nu aan


Renée de Ruijter Bouwman

Ruijter

Renée de Ruijter Bouwman
B.PT, MMPA, PT OMTsvomp®
IMTA Teacher

Renée deed haar opleiding aan de Rotterdamse Academie voor Fysiotherapie. Na het behalen van haar diploma in 1985 verhuisde ze naar Zwitserland, waar ze in verschillende ziekenhuizen en praktijken als fysiotherapeute werkzaam was.
In 1995 behaalde ze haar post-graduate diploma in Manipulative Physiotherapy aan de Curtin University of Technology in Perth, Australie.
Van 1991-1993 en 1997-2002 was Renée docente Manuele Therapie aan de school voor Fysiotherapie in Luzern, Zwitserland.
Ze was meerdere jaren lid en hoofd van het bestuur van de Zwitserse Vereniging voor Manuele Therapie, SVOMP, en tevens diens afgevaardigde voor de International Federation of Orthopädic Manipulative Therapists (IFOMT). Sinds 2001 is ze docente manuele therapie volgens het Maitland concept en geeft les in o.a. Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italie, Spanje en Nederland.
In 2006 startte ze haar Masters of Medical Education aan de Universiteit van Bern. Momenteel werkt ze als physiotherapeut/manueeltherapeut in een praktijk voor fysio- en manuele therapie in Kriens bij Luzern, Zwitserland.
Haar speciale interessen gelden patiënten met musculoskeletale disfuncties, chronisch pijn patiënten en patiënten met cranio-mandibuläre storingen, Clinical Reasoning en de ontwikkeling van onderwijs in paramedische beroepen.