8 argumenten voor de opleiding Maitland Concept

Les van docenten die dagelijks werken in de praktijk
Oefenen in de opleiding met echte patiënten
50% theorie en 50% praktijk
Minder studiebelasting door urenverspreiding over 3 jaar
Erkend door de IFOMPT
Opleidingskosten van nog geen 11.000 euro

Meld je nu aan


Elly Hengeveld

Hengeveld

Elly Hengeveld
MSc, B.PT, PT OMTsvomp®
Senior IMTA Teacher

Elly is heeft in 1980 haar opelding aan der Academie voor Fysiotherapie in Rotterdam afgerond. Na een korte werkperiode in een particuliere praktijk in Delft, is ze naar Zwitserland verhuisd, waar ze sindsdien in ziekenhuizen en particuliere praktijken heeft gewerkt.
Het diploma OMT gebaseerd op de opleiding Manuele Therapie Maitland Concept heeft ze in 1990 bij de „Schweizerischer Verband für Orthopädischer Manipulativer Physiotherapie" (svomp) gehaald.
In 1992 sloot ze zowel de opleiding „Ausbildnerin Berner Kaderschule" als de 7-jaar durende leraren opleiding van de IMTA (International Maitland Teachers' Association) af..
In 2000 haalde ze haar MSc-graad aan de Universitiy of East London, London, GB. Haar these had als titel: Psychosocial Issues in Manual Therapy: Physiotherapists' Insights and Perceptions.
In de periode van 1994 - 2001 was ze Chairperson van de International Maitland Teachers' Association. Bovendien is ze sinds 1995 lid van het educational committee van de Schweizerischen Verband für Orthopädische Manipulativer Physiotherapie (svomp). Sinds 2006 is ze, samen met Harry von Piekartz, Opleidingscoördinator voor de Opleiding Manuele Therapie Maitland®Concept aan de Hogeschool Utrecht. Tegenwoordig behandelt Elly regelmatig patiënten in een particuliere praktijk in Zwitserland, bovendien geeft ze les in verschillende landen; dit zijn cursussen in het Maitland Concept, maar ook in chronisch pijn management. Ze is co-director van de opleiding „interdisciplinair pijnmanagement ZST" aan het postgraduate studycentre in Zurzach, Zwitserland. Haar byzondere interessen binnen de fysiotherapie liggen in chronisch pijn-management, bewegings-paradigmas als basis voor het fysiotherapeutisch handelen, paradigma van individueel ziektebeleven en salutogenese, clinical reasoning, met byzondere nadruk op narrative clinical reasoning, psychosociale dimensies van physio- en manuele therapie, qualitatieve research methoden binnen het fysiotherapeutisch wetenschappelijk onderzoek. Ze heeft verschillende publicaties op haar naam staan. Zo schreef ze samen met Kevin Banks de nieuwe editie van „Maitland's Peripheral Manipulation" (2003) en Maitland's Clinical Companion to Peripheral and Vertebral Manipulation (2009)